Privacybeleid

WUNDERBRICKS NEDERLAND B.V.

Laatste update: June 30, 2020

Dit is ons privacybeleid. In dit document leggen we uit wat voor soort persoonlijke gegevens we verzamelen via onze diensten. Ook leggen we uit welke rol we hebben bij de verwerking van Persoonsgegevens, hoelang we deze bewaren en welke rechten je als betrokkene hebt.

 

1. Wie we zijn

Wij zijn Wunderbricks Nederland B.V., ook handelend onder de naam CIAO (“Wunderbricks”). Wunderbricks is een innovatief PropTech-bedrijf dat een breed scala aan property management services ("PM Services") aanbiedt op een flexibel, veilig en open platform.

Daarnaast bieden we een dienst voor het reserveren van werkplekken genaamd “CIAO” (In- en uitchecken). Medewerkers reserveren eenvoudig een werkplek via de CIAO-app (“App”). Werkgevers (onze “Cliënten” en “Controllers” - zie hieronder) gebruiken de CIAO management console (“Console”) om aan te geven welke kantoren, verdiepingen, zones en werkplekken gereserveerd kunnen worden. Teams en medewerkers kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

De PM-diensten, de app en de console gebruiken geen locatiegegevens of bluetooth-technologie voor het opsporen van afstanden.

U kunt meer informatie over onze Diensten vinden op onze website https://wunderbricks.com (de "Website"). De website, de PM-diensten, de console en de app zullen gezamenlijk het "platform" worden genoemd, en alles diensten met betrekking tot het Platform worden de "Diensten" genoemd.

 

2. Persoonlijke gegevens en de privacywetgeving

Het draait allemaal om het respecteren van uw privacy en het beschermen van uw persoonlijke gegevens. We verwerken Persoonsgegevens. Persoonsgegevens betekent alle informatie waarmee een persoon direct of indirect kan worden geïdentificeerd - in lijn met de definities van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere relevante wetgeving over de bescherming van Persoonsgegevens (gezamenlijk de Privacyverordening genoemd).

 

3. Onze rol als Verwerker en Verantwoordelijke

Wunderbricks als verwerker
Zoals voor de meeste Persoonsgegevens die worden verwerkt in het kader van onze Diensten, treden wij op als Verwerker in de zin van de Privacywetgeving. Dit betekent dat we de persoonlijke gegevens namens onze klanten verwerken en geen verwerkingsactiviteiten zullen uitvoeren zonder specifieke instructies van onze klanten. In dit verband sluiten we met al onze klanten een verwerkersovereenkomst, waarin de instructies en onze verplichtingen worden gespecificeerd.

Onze klanten definiëren het doel en de middelen van een dergelijke verwerking van persoonlijke gegevens, wat betekent dat ze optreden als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de privacyverordening.

In onze rol als verwerker b.v. de volgende informatie verwerken: inloggegevens, team-, rol- en werkplekreserveringen. Deze gegevens worden door uw werkgever alleen gebruikt om inzicht te krijgen in het aantal bezette en beschikbare werkplekken op uw kantoor en om beschikbare werkruimte toe te wijzen - en niet om enige vorm van prestatie bij te houden.

Wunderbricks als Controller
Naast de verwerking van persoonlijke gegevens namens onze klanten, verzamelen en verwerken we ook enkele persoonlijke gegevens voor onze eigen doeleinden. De Persoonsgegevens die we voor onszelf verwerken, hebben voornamelijk betrekking op onze klanten (werkgevers) en niet op hun werknemers. Binnen deze context treden wij zelf op als Verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Privacyverordening.
Zie hoofdstuk 4 voor een verdere uitleg van de Persoonsgegevens die wij als Verwerkingsverantwoordelijke verwerken.

 

4. Welke persoonlijke gegevens verzamelen we als verwerkingsverantwoordelijke?

Als verwerkingsverantwoordelijke verzamelen en verwerken we de volgende persoonlijke gegevens van onze klanten en de gebruikers van onze diensten:

Persoonsgegevens die wij van onze (potentiële) klanten verwerken:

(Persoonlijke) gegevens Doel (en) Legale basis

Contactgegevens:

(Bedrijfs) naam, (e-mail) adres en andere contactgegevens van het Bedrijf en de contactpersoon (d.w.z. naam, telefoonnummer en e-mailadres).

We gebruiken deze informatie om contact op te nemen met onze (potentiële) Klant over de Diensten die we hem (kunnen) verlenen.

We kunnen deze persoonlijke gegevens van onze klanten verwerken, omdat we deze persoonlijke gegevens nodig hebben om ons contract met onze klanten uit te voeren, d.w.z. om u in staat te stellen onze diensten te gebruiken, en om een contract aan te gaan met een potentiële klant.

Bovendien kunnen we deze Persoonsgegevens van potentiële klanten verwerken, omdat we daar een gerechtvaardigd belang bij hebben.

Betalingsgegevens van onze klanten:

Factuurgegevens, bankrekeningnummer, IBAN en BIC-code.

We gebruiken deze gegevens om:

  • betalingen van onze klanten afhandelen, controleren en administreren;
  • bijhouden van onze lijst met te ontvangen en openstaande facturen;
  • namens de Belastingdienst in onze administratie opnemen.

We kunnen deze persoonlijke gegevens verwerken, omdat we deze persoonlijke gegevens nodig hebben om ons contract met onze klanten uit te voeren.

We zijn ook verplicht om (een deel van) deze gegevens te delen met de nationale belastingdienst.

 

Persoonsgegevens die we verwerken via berichten die zijn verzonden via ons contactformulier of naar een van onze e-mailadressen:

(Persoonlijke) gegevens

Doel (en)

Legale basis

Uw naam, e-mailadres en andere (persoons) gegevens die u met ons deelt in uw bericht.

Wij gebruiken deze gegevens om contact met u op te nemen over uw bericht en / of om u informatie en / of ondersteuning te bieden.

We kunnen deze Persoonsgegevens verwerken, omdat we een gerechtvaardigd belang hebben bij het verwerken van deze gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met u op te nemen over uw bericht en / of om u te ondersteunen.

 

Persoonsgegevens die we verwerken via onze social media-pagina's:

(Persoonlijke) gegevens

Doel (en)

Legale basis

Informatie die u openbaar maakt, wanneer u een opmerking achterlaat of anderszins iets plaatst op onze social media-pagina's.

We gebruiken deze gegevens om:

  • Contact met u opnemen via onze social media pagina's;
  • Verwerk uw feedback achtergelaten op onze social media-pagina's.

We kunnen deze persoonlijke gegevens verwerken, omdat we een gerechtvaardigd belang hebben om deze gegevens te verwerken en u dergelijke informatie vrijwillig openbaar hebt gemaakt.

Onze social media pagina's worden ook aangestuurd door het social medium zelf. Raadpleeg hun eigen privacybeleid om te zien hoe elk sociaal medium met uw persoonlijke gegevens omgaat:
LinkedIn: Privacybeleid
Facebook: gegevensbeleid
Twitter: Privacybeleid

 

 

Persoonsgegevens die we verwerken door het gebruik van onze diensten:

(Persoonlijke) gegevens

Doel (en)

Legale basis

Technische informatie: IP-adres, functionele cookies en technische informatie (d.w.z. type browser en besturingssysteem).

We gebruiken deze informatie om:

  • (het gebruik van) onze Diensten analyseren;
  • Serviceproblemen oplossen;
  • onze Services verbeteren;
  • onze Services aanpassen aan het gebruikte apparaat;
  • het signaleren, rapporteren en voorkomen van misbruik, fraude en bedreigingen van / met betrekking tot onze Services.

We hebben een gerechtvaardigd belang om technische informatie, functionele cookies en uw IP-adres te gebruiken, namelijk om onze Diensten te analyseren en te verbeteren.

 

5. Cookies

In onze app gebruiken we technische cookies. Dit zijn cookies die essentieel zijn voor de werking van onze app. Ze stellen u in staat om door onze app te navigeren en onze functies te gebruiken.

 

6. Hoe lang bewaren we de persoonlijke gegevens?

Wunderbricks als verwerker
We bewaren de persoonlijke gegevens die we namens onze klanten verwerken zolang de klant ons daartoe opdracht geeft. In de regel verwijderen we de bewaarde Persoonsgegevens na 1 maand. We kunnen de Persoonsgegevens echter voor een langere periode bewaren als onze Klant hier expliciet om vraagt.

Wunderbricks als Controller
We bewaren de Persoonsgegevens die we als Verwerkingsverantwoordelijke verwerken zolang dit nodig is voor de doeleinden waarvoor we ze verwerken. Als we dergelijke Persoonsgegevens niet langer nodig hebben, verwijderen we ze, tenzij we wettelijk verplicht zijn om ze voor een langere periode te bewaren.

 

7. Delen we uw persoonlijke gegevens met anderen?

Wunderbricks als verwerker
We kunnen subverwerkers gebruiken om ons te helpen bij onze diensten. In dit kader ontvangen deze Subverwerkers van ons Persoonsgegevens die zij in opdracht van ons verwerken, in overeenstemming met de instructies van de Klant, onze Verwerkingsverantwoordelijke.
Wij gebruiken bijvoorbeeld Subverwerkers voor de identificatie van gebruikers bij het inloggen. Met al onze Subverwerkers sluiten wij een Subverwerkersovereenkomst. Ons gebruik van subverwerkers is in overeenstemming met de privacyverordening.

Wunderbricks als Controller
We kunnen ook (sub) verwerkers gebruiken om ons te helpen bij onze diensten die als verwerkingsverantwoordelijke worden geleverd. Met al onze Verwerkers sluiten wij een Verwerkersovereenkomst. Ons gebruik van (Sub) verwerkers is in overeenstemming met de Privacyverordening.
Bovendien kunnen we sommige van de Persoonsgegevens die als Verwerkingsverantwoordelijke worden verwerkt, delen met andere verwerkingsverantwoordelijken. Zo delen we onze financiële administratie met de Belastingdienst, omdat we hier wettelijk toe verplicht zijn.

Afgezien van het bovenstaande zullen we uw Persoonsgegevens niet delen met derden, tenzij we hier wettelijk toe verplicht zijn.

 

8. Export van Persoonsgegevens buiten de Europese Unie

We kunnen Persoonsgegevens doorgeven aan partijen buiten de Europese Unie, indien een van onze (Sub) Verwerkers buiten de Europese Unie is gevestigd. De Persoonsgegevens worden alleen overgedragen aan landen en / of partijen die een passend beschermingsniveau bieden in overeenstemming met de Europese normen.

De overdracht van gegevens buiten de Europese Unie zal altijd gebeuren in overeenstemming met de Privacywetgeving (hoofdstuk 5 van de AVG).

 

9. Data security

We beschermen alle persoonlijke gegevens die we verwerken tegen ongeautoriseerde en onwettige toegang, wijziging, openbaarmaking, gebruik en vernietiging. Zo nemen wij de volgende technische en organisatorische maatregelen om de Persoonsgegevens te beschermen:

  • we versleutelen veel van onze diensten met SSL;
  • we herzien onze praktijken voor het verzamelen, opslaan en verwerken van informatie van tijd tot tijd om onze systemen te beschermen tegen ongeoorloofde toegang;
  • we beperken de toegang tot persoonlijke gegevens tot onze werknemers en alle andere partijen waarmee we samenwerken, die onderworpen zijn aan strikte contractuele vertrouwelijkheidsverplichtingen en die kunnen worden bestraft of beëindigd als ze niet aan deze verplichtingen voldoen;
  • we beperken de toegang tot de Persoonsgegevens voor geautoriseerde medewerkers op een need-to-know-basis;
  • wachtwoordbeveiliging van computers, laptops en andere apparaten;
  • vergrendeling van gebouwen en ruimtes waar (apparaten met) Persoonsgegevens zich bevinden;
  • jaarlijkse interne veiligheidsaudits.

 

10. Links naar andere websites

Op onze Website of in onze App kun je (hyper) links vinden die linken naar websites van partners, providers, adverteerders, sponsors, licentiegevers of andere derde partijen. We hebben geen controle over de inhoud of de links die op genoemde websites verschijnen en we zijn niet verantwoordelijk voor de praktijken van websites waarnaar wordt gelinkt. Bovendien kunnen deze websites, inclusief hun inhoud en links, voortdurend veranderen. Deze websites hebben mogelijk hun eigen privacybeleid, gebruikersvoorwaarden en klantenbeleid. Browsen en interactie op een andere website, inclusief websites waarnaar wordt gelinkt, zijn onderworpen aan de algemene voorwaarden van die website.

 

11. Wijzigingen in het privacybeleid

Het privacybeleid kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. Controleer ons privacybeleid regelmatig en let op eventuele wijzigingen. Het nieuwe privacybeleid wordt onmiddellijk van kracht na plaatsing op onze website. Als we ons privacybeleid aanzienlijk wijzigen, zullen we dat samen met het herziene privacybeleid op onze website vermelden.

 

12. Uw rechten en onze contactgegevens

Zoals vastgelegd in de privacywetgeving, heeft u het recht om:

  • de Verwerkingsverantwoordelijke vragen om uw Persoonsgegevens te corrigeren of bij te werken;
  • de Verwerkingsverantwoordelijke vragen om uw Persoonsgegevens uit zijn systemen te verwijderen;
  • Vraag de Verwerkingsverantwoordelijke om een ​​kopie van de Persoonsgegevens die van u worden verwerkt. Een dergelijke kopie kan op uw verzoek ook worden overgedragen aan een andere gegevensbeheerder;
  • uw toestemming intrekken om uw persoonlijke gegevens te verwerken. Dit heeft alleen betrekking op de verwerkingsactiviteiten die zijn gebaseerd op uw toestemming en heeft geen invloed op de geldigheid van dergelijke verwerkingsactiviteiten voordat u uw toestemming hebt ingetrokken;
  • bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens;
  • een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als u van mening bent dat uw Persoonsgegevens onrechtmatig worden verwerkt.
  • Wat betreft de Persoonsgegevens die wij als Verwerker verwerken, is uw eerste aanspreekpunt voor de bovenstaande acties uw werkgever (onze Klant), die optreedt als Verwerkingsverantwoordelijke. Indien nodig assisteren wij uw werkgever bij het uitoefenen van bovengenoemde rechten. Als u ons rechtstreeks benadert met een van de genoemde verzoeken, zullen wij een dergelijk verzoek doorsturen naar uw werkgever.

 

Wunderbricks Nederland B.V.

Anthony Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
T: +31 85 0653689
E: privacy@wunderbricks.com

Of maak gebruik van het contactformulier op onze website.